Kontakta oss
SUNDA, TREVLIGA & RASTYPISKA WESTIES

Om Kennel Inverour

Allt började egentligen redan 1998

Jag har haft West Highland White Terrier sedan 1998 då jag och min dåvarande sambo beslutade oss för att skaffa en ny hund efter att vår Dobermann gått bort ett par år tidigare. Vi ville nu ha en mindre hund som var lätt att ta med när vi åkte någonstans och som även tyckte om att vara med i skog och mark. Eftersom jag som barn hade haft kontakt med Westierasen genom bekanta och att mitt ex också träffat Westies och fattat tycke för rasen blev valet inte så svårt. Efter många samtal och många besök hos uppfödare, fick vi till slut kontakt med en uppfödare i Stockholm där vi fick köpa vår efterlängtade Milou som blev nästan 15 år och som blev startskottet till min passion för Westierasen.

Jag blev mer och mer involverad i rasklubben och blev sedermera Ordförande i lokalklubben för Westierasen i Västra Sverige – WESTIE I VÄST samt att jag även blev engagerad i huvudklubben WestieAlliansen där jag under några år satt som vice ordförande samt att jag tillsammans med Cathrine Nilsson, Kennel Times, gjorde klubbens första hemsida och samtidigt gjorde medlemstidningen WestieNytt.

Westieintresset växte och jag fick chansen att köpa en hane från Kennel POSH, ’Charlie’ Posh Sport Glide, min trogna följeslagare som jag ännu idag saknar så väldigt mycket! -Han blev nästan 17 år och var verkligen kärnfrisk hela sitt liv.

Ett par år senare köpte jag ännu en hane från 'Systrarna Lund', Anne & Inger, i Skåne med namnet Posh Point Of View ’Kevin’. Han blev sedermera Svensk Champion och blev även Best In Show på Svenska Terrierklubbens officiella utställning i Hörby. -Gissa om jag blev stolt över denna lilla kille! Kevin gick bort i en ålder av nästan 16 år.

2008 fick jag möjligheten att köpa min första tik Inverglen Lisa, som hon heter i stamtavlan och kommer från Mr. & Mrs. Ken & Wendy Corri, Kennel Inverglen i England som fött upp Westies i mer än 50 år. Lisa är efter gamla beprövade engelska linjer och hon är min Stamtik. Det är efter henne som flertalet av mina nuvarande hundar är efter och som jag nu avlar vidare på. Samma år registrerade jag även mitt kennelnamn;  Inverour.

2017 köpte jag in nytillskottet Inverglen Valentina ’Vickie’, också hon från Wendy i England. ’Vickie’ är min Stamtik i min andra linje av min avel och som jag har stora förhoppningar på i framtiden.

2020 parades 'Vickie' Inverglen Valentina med min hane 'Philip' Inverour Celtic Rocker, vilket resulterade i två riktigt fina hanar 'Frans' Inverour Celtic Excalibur och 'Toby' Inverour Celtic Exquisite.

2021 var jag över i Polen och hämtade nytillskottet 'Sami' Sami West-Land Du Vieux Moulin. 'Sami' samägs av Ann-José & Michael Jenebring och mig.

2022 föddes en valpkull där alla valpar redan är sålda.

Planerar inga ytterligare valpkullar för närvarande.